28/10-3/11 2024 MALMÖ SWEDEN

Skåne Workshop turné 2024

September 9, 2024

Skåne Workshop Turné 2024
- En del av Malmö Dance Week

Skåne workshop turnén är tillbaka för sjunde året och i år med dansarna Theresa Gustavsson och Fredrika Burvall.

Inför nordens största streetdansfestival Malmö Dance Week med över 40 events anordnas varje år en turné i flera av Skånes kommuner med etablerade streetdansare och pedagoger. I år är det inga andra än Theresa "tr3sa" Gustavsson och Fredrika “Freddie” Burvall som kommer dela med sig av sin kunskap, som dansare, inom battles, koreografi och mer. Se deras presentationer nedan.

Workshopen är 2,5h lång och inkluderar både dans, samtal och uppvisning/Jam. - Det är GRATIS att delta!

Facebook event med anmälnings information

Datum för Skåne Workshop turné

24 okt - 29 okt

Orter:
- Simrishamn
- Kristianstad
- Malmö
- Ängelholm
- Helsingborg
- Bjuv
- Burlöv


För frågor:

Theresa Gustavsson, theresa@malmodanceweek.se

Fredrika “Freddie” Burvall är en dansare och koreograf från Stockholm, numera baserad i Nederländerna. Hon har ett brett intresse för dans, musik och rörelse och har sitt främsta fokus inom house-kulturen. Fredrika studerade på Åsa Folkhögskola 2016-2018 och har därefter undervisat, battlat, drivit projekt och koreograferat. Hon grundade AxAKavAT tillsammans med Binita Kharel 2020 som skapat föreställningarna “GALAX” och “MAKING WAVES” samt lägret “ALIDE”. 2022 var hon en av dansarna i “SEARCH” av Lisa Janbell och är nu aktiv i “House Decoded” av Wesley Rommy. Hennes senaste projekt är SoWePlay vilket där hon tillsammans med Wesley Rommy utforskar lek som utgångspunkt till rörelse, hälsa och gemenskap. Hon inspireras av flow, lekfullhet och community och hon ser dans som ett verktyg för meditation, självkännedom och social sammanhållning. Från hennes klasser kan en förvänta sig tekniska utmaningar blandat med övningar kring kulturell kontext och kreativitet.


Theresa tr3sa Gustavsson är dansare, koreograf och producent med hjärta för community. Hon startade sitt arbete inom streetdance scenen 2005 och har sedan dess deltagit i battles, undervisat, skapat över ett fyrtiotal event, ett flertal föreställningar och grupper. Hon har fördjupat sig inom ett flertal dansstilar med groove och rytmdanser i fokus och ett brett urval av influenser syns i hennes fria uttryck. Hennes grund är inom Streetdance där hon undervisar i och jobbar konstnärligt främst med stilarna Hiphop, Locking, Popping och House. Theresa fascineras av kroppens mekanik och motorik, inspireras av olika kulturella danser och gillar att utmana kroppskontrollen. Aktuell som koreograf och producent för föreställningarna “Open doors” och “YEBO YES!”, co-founder av föreningen AFIA och samordnare för IVER Open Dance Practice samt, Monday dance w. Tr3sa i Malmö. Theresa är utbildad bla. i NYC och på Åsa Folkhögskola och har undervisat sedan 2005 och mött allt från 5 åringar - 80 åringar, nybörjare till professionella dansare, från Malmö i söder till Piteå i norr samt utomlands.

“Jag jobbar med freestyle och eget uttryck som grundmål i min undervisning. Freestyle är att uttrycka sig i stunden och för mig är målet alltid att förmedla verktyg för att ge deltagarna möjligheten att hitta vägen till att vara så ärliga och fria som möjligt i sin egna dans.”- Tr3sa

Med stöd av: Swedbanks Ägarstiftelse Skåne, Riksteatern Skåne, Kulturrådet och Region Skåne

Merch Pop Up

Merch Pop Up

read article
Residency recipients 2024

The lucky ones!

read article
IVER OPEN DANCE PRACTICE 2024

Fall 2024

read article
Skåne Workshop turné 2024

read article
Culture: Mentorship

Culture: Mentorship

read article
Open call 2024

Dance residence

read article